Waar Vind Ik Dit Op Mijn Creditcard?

Dit artikel is een korte inleiding in alle gegevens die je terugvind op je creditcard. Als je tot voor kort niet wist wat de betekenis is van al die informatie die op je creditcard gedrukt staat, gaat daar nu verandering in komen.

Credit Card Type
Het eerste wat waar naar gevraagd wordt als je iets wil betalen online is het creditcard type. Dit is makkelijk herkenbaar aan het symbool op de voorkant van je creditkaart. Visa is de wereldleider, hiermee kan je in bijna alle winkels terecht. Vlak daarna komt Mastercard. Hiermee zal je ook weinig problemen ondervinden om te betalen. Maar met kaarten zoals Diners club en American express moet je toch oppassen.

Creditcardnummer
Het creditcardnummer bestaat uit zestien cijfers die in vier gegroepeerd zijn. Het bevat informatie over je creditcard type etc. en zorgt dat men snel ontdekt als je met een valse creditcard probeert te betalen.

Verval datum
De vervaldatum van je creditcard hou je best goed in de gaten. Met een kaart die over de vervaldatum is gegaan kan je uiteraard geen geldige betalingen meer doen, noch online, noch offline. Deze datum vind je naast de woorden “EXPIRES END” of “VALID THRU” afhankelijk van je type creditcard.

Kaart verificatie nummer
Dit nummer kan voor heel wat verwarring zorgen als je niet weet dat CVV, CID, CVC en CRC allen hetzelfde nummer aanduiden. Bij de meeste creditcards staat dit naast je handtekening, maar het kan ook voorkomen op de voorkant van je kaart boven je creditcardnummer. Altijd zijn het de drie laatste cijfertjes van het getal dat je daar aantreft die je nodig hebt.

Advertenties

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: